Södertälje Katthem & Kattpensionat

En väg till trygghet

Fia kom till katthemmet tillsammans med kompisarna Fiddeli och Fiona. De har bott på en gård där det bara blev fler och fler katter. Tillslut var det en som slog larm om detta och katterna fick äntligen hjälp.

När Fia kom till katthemmet trodde man till en början att hon var dräktig eftersom hon hade snuttisar. Vi gjorde därför ett ultraljud på henne, som visade att hon inte hade några foster i magen. Däremot har hon fött ungar innan hon kom till katthemmet. Men eftersom hon inte hade någon mjölk kvar så är det ett tag sen som hon haft ungar.

När Fia kom till katthemmet så var hon till en början riktigt rädd och fick panik vid hastiga rörelser. Nu har hon vant sig vid oss människor och är inte lika rädd längre. Hon kan fortfarande tycka att det är läskigt med mänsklig kontakt, men tar man det bara lugnt så brukar man få klappa henne.
Hon har levt som utekatt hela sitt liv, men hon skulle nog inte ha något emot att leva som innekatt.

Vi tror att hon skulle trivas bäst i ett hem där det inte finns allt för små barn. Hon behöver komma till ett hem där hon får utvecklas i sin egen takt, för att bli en social och trygg tjej

Hon är född 2018

Fia har två olika försäkringsfaddrar
Katten Cornelia samt
Alice von Tass

Visningar: 933

Kommentera

Du måste vara medlem i Södertälje Katthem & Kattpensionat för att lägga till kommentarer!

Gå med i Södertälje Katthem & Kattpensionat

© 2020   Created by Astrid Åkesson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor

Ge bidrag