Södertälje Katthem & Kattpensionat

En väg till trygghet

Testamente

Vill du säkerställa att din kvarlåtenskap fördelas efter dina önskemål?

Många känner motstånd mot att tänka på vad som ska hända med kvarlåtenskapen den dag man inte längre finns. Samtidigt upplever många en lättnad när de väl gjort sig besväret att tänka igenom hur de vill att tillgångarna fördelas.

Vill man att de ska tillfalla någon särskild bör man upprätta ett testamente där detta framgår. Flera kattvänner har genom testamente försäkrat sig om att katterna på Södertälje Katthem ska få ta del av deras kvarlåtenskap.

Vill du att din kvarlåtenskap, eller delar därav, ska tillfalla Södertälje Katthem efter din bortgång rekommenderar vi att ett testamente skrivs där detta bekräftas. Liksom alla andra gåvor har dessa stor betydelse för möjligheten att kunna fortsätta att ta hand om hemlösa katter.

För att det ska vara juridiskt bindande måste testamentet dels undertecknas av testator och bevittnas av två samtidigt närvarande personer, dels innehålla specifikation på vad som ska testamenteras och till vem. Testamentsgåvor till katthemmet ska alltså innehålla vår adress och vårt organisationsnummer:

Södertälje Katthem

Wedavägen 16B

152 42 Södertälje

Org nr: 802421-9050

 

Om du väljer att testamentera till Södertälje Katthem är vi mycket tacksamma om du informerar oss om detta. Det är ofta klokt att be en advokat, begravningsbyrå eller bank om hjälp med att upprätta ett testamente så att formuleringarna blir korrekta och motsvarar de önskemål man har.  Vi tar gärna emot en kopia av testamentet.

Vi samarbetar med begravningsbyrån Lavendla. På deras Lavendlas hemsida finns mer att läsa om testamenten.

Med vänlig hälsning,

 

Södertälje Katthem

Du kan ladda ner en mall för testamente här TESTAMENTE.pdf

© 2022   Created by Astrid Åkesson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor

Ge bidrag