Södertälje Katthem & Kattpensionat

En väg till trygghet

Södertälje Kattpensionat

För att dels erbjuda våra kattköpare en service, dels stärka ekonomin för Södertälje Katthem och därmed säkra framtiden för katthemmet har vi öppnat Södertälje Kattpensionat. Du kan ringa och boka plats för din katt (08 550 32 000) vardagar 9-12 och 13-15. Eftersom vi även har katterna på katthemmet att sköta om är det viktigt att respektera telefontiderna.

I bifogade pdf-dokument kan du läsa vilka regler och priser som gäller. Vi har 4 separata burar och varje katt/kattfamilj får en egen bur.

Med den kompetens och det engagemang våra volontärer och djurskötare har tror vi att din katt kommer ha det bra hos oss under din bortovaro. Vi kommer ta hand om din katt på bästa sätt.

Välkommen!

SÖDERTÄLJE KATTPENSIONAT

I direkt anslutning till Södertälje Katthem ligger Södertälje Kattpensionat som är öppet hela året. Vi har givetvis tillstånd från Länsstyrelsen att driva kattpensionat.

Katthemmets duktiga och engagerade volontärer samt djurvårdare sköter om din katt under vistelsen. Vi har stor vana vid katter och kommer göra allt för att den ska ha det bra hos oss.

Lokalen har separat ventilation och är larmad.

För att vistelsen ska bli så positiv som möjligt för din katt krävs några enkla

REGLER

 • Alla katter måste vara vaccinerade mot kattsnuva och kattpest. Vaccinationen får inte vara äldre än ett år och det måste gått två veckor sedan senaste vaccinationen. Medtag vaccinationsintyg vid inlämnandet.

 • Är din katt van att vara ute rekommenderar vi avmaskning senast 2 veckor före ankomst.

 • Hankatter ska vara kastrerade och vi ser helst att även honkatter är det.

 • Alla katter ska vara försäkrade och kopia på försäkringsbrev ska lämnas vid inlämnandet.

 • Skulle din katt bli sjuk under vistelsen kommer vi se till att adekvat vård ges, men självklart är det du som står för kostnaderna i din egenskap av ägare. Södertälje Katthem har som policy att inte låta avliva katter om inte veterinär anser att fortsatt behandling är utsiktslös och innebär lidande för katten. Samma policy gäller för katter på Södertälje Kattpensionat.

 • Om din katt behöver medicineras ska du dels lämna doseringsinstruktioner från veterinär, dels själva medicinen. Se till att det finns marginal om du av någon anledning måste förlänga vistelsen.

  ALLMÄNT

  För att katten ska känna sig så hemma som möjligt är det bra om du tar med en filt eller liknande som katten känner igen doften från.

  Ta gärna med den mat katten är van vid. Då minskar risken att katten får magbesvär, vilket annars inte är ovanligt vid tvärt byte av foder. Vill du ändå att katten ska få den mat vi tillhandahåller går det givetvis bra.

  Vi håller med skålar, toalådor, klösträd, kattsand och leksaker. Har katten nån favoritleksak så ta gärna med den.

  BOKNING

 • Du bokar plats på Södertälje Kattpensionat genom att ringa 08 550 32 000 vardagar mellan 9-12 och 13-15. Vi tar en bokningsavgift på 100 kronor som ska sättas in på katthemmets konto nr 389341-9 inom 24 timmar. Ange det referensnummer du får när du bokar. Har bokningsavgiften inte inkommit inom denna tid stryks bokningen. Senast 14 dagar innan ankomst ska kostnad för hela vistelsen vara inbetald.

 • När du ringt och bokat plats på pensionatet kommer du få en skriftlig bekräftelse på bokningen via e-mail (har du inte tillgång till e-mail får du den med vanlig post). Där framgår bl a kostnad för vistelsen.

 • Fram till 14 dagar före bokad vistelse kan avbokning ske mot en kostnad av 125 kronor per bokad katt. Vid senare avbokning debiteras hela kostnaden för bokad vistelse. Undantag görs vid sjukdom då sjukintyg från läkare ska uppvisas.

 • Katt som inte hämtats inom tre dygn från överenskommen utcheckning utan att ägare eller nån annan givit någon godtagbar förklaring härtill, tillfaller Södertälje Katthem. Efter ytterligare 10 dagar kommer katten att presenteras som bokningsbar katt. Under den tiden finns möjlighet att återfå katten, men full ersättning för hela vistelsen ska då erläggas. Södertälje Katthem förbehåller sig i sådana fall rätten att neka att katten återfås.

 • Var beredd på att lämna en kort presentation av katten vid bokning: är den lekfull, kräsen med mat, rädd, social, kan den bitas etc.

 

PRISER

Det är olika priser under hög- och lågsäsong*. (Med reservation för prisändringar).

 

Lågsäsong

Högsäsong

En katt

150/dygn

275/dygn

2 katter i samma bur

200/dygn

320/dygn

3 katter i samma bur

250/dygn

360/dygn

4 katter i samma bur

300/dygn

400/dygn

 

Även om katten hämtas före bokad tid tas full avgift för vistelsen ut.

Vi tar ut en kostnad vid medicinering om 20 kronor per tablett/dos.

* Högsäsong 2022 

v 1, v 8-9, v 15-16 , v 21-33, v 44, v 51 -52 v 1 2023

BETALNING

Senast 14 dagar innan ankomst ska hela vistelsen vara betald till Södertälje Katthems konto nr 389341-9. Det referensnummer du fått vid bokningen ska anges på betalningen.

Notera att du i och med erläggande av avgift för vistelsen, accepterar de villkor som gäller för bokningen (se ovan).

In- och utcheckning sker vardagar 9-11 eller 14-16 enligt bokad överenskommelse per telefon. Helgdagar efter överenskommelse.

Vill du har en utskrivbar version klickar du här: Södertälje Kattpensionat.pdf

© 2023   Created by Astrid Åkesson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor

Ge bidrag